Jørn Eivind Schau

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jørn Eivind Schau
Født28. nov. 1968[1]Rediger på Wikidata (55 år)
BeskjeftigelseMusiker Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Jørn Eivind Schau (født 28. november 1968) er norsk fløytist fra Fetsund i Akershus. Han er utdannet fra Norges musikkhøgskole (NMH) i Oslo og Royal Academy of Music (RAM) i London. Studerte med bla. Per Øien, Ørnulf Gulbransen og Sebastian Bell, og deltok ved William Bennetts fløyteklasser ved RAM.

Siden 1987 har Schau spilt med en rekke norske militær- og symfoniorkestre. Han har spilt regelmessig med Kristiansand Symfoniorkester siden 1999, og var tilknyttet Forsvarets Distriktsmusikkorps Sørlandet (FMKS) fra 1999-2003. Schau medvirker ved en rekke klassiske og kommersielle innspillinger, og er aktiv som solo-og kammermusiker.

Siden 2000 er han ansatt som førstelektor i fløytespill ved Universitetet i Agder (UiA) , Fakultet for kunstfag, Institutt for musikk. Han holder jevnlig mesterklasser i Skandinavia og utlandet, og har levert bidrag til utgivelser, artikler og faglitteratur innen fløytespill. Av bidrag til utgivelser kan nevnes "Instructive Studies for the Modern Flute", som ble utgitt på Edition Svitzer i København – 2009. Denne utgivelsen var et resultat av et samarbeid med komponisten Hans Magne Græsvold. I 2010 leverer han bidrag til professor Dr.Ph. Ewa Murawskas bokutgivelse FLUTE IN NORWAY, samtidig som han er gjestelærer ved Musikkakademiet i Poznan, Polen.

Schau har flere ganger vært invitert til internasjonale fløytefestivaler. Senest i 2010 deltok han ved ”3e CONVENTION INTERNATIONAL DE FLÛTE DE NICE, der han også var jurymedlem med blant andre Maxence Larrieu og Pierre Monty i den nasjonale franske fløytekonkurransen “ 2d concours national de flute & piano”.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ MAK, PLWABN-ID 9810717829005606[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]